Home » D:News » Despre frumusete si dragoste in folclorul romanesc cu etnologul Laura Jiga Iliescu

Despre frumusete si dragoste in folclorul romanesc cu etnologul Laura Jiga Iliescu

Despre frumusete si dragoste in folclorul romanesc cu etnologul Laura Jiga Iliescu
Publicat: 30.04.2009
Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri 13 mai, ora 19:00, la un atelier interactiv despre frumusete si dragoste in folclorul romanesc. Gazda atelierului este Laura Jiga Iliescu, etnolog pasionat si vorbitor carismatic care cunoaste lumea taranilor, atit din studiile sale cit si din cercetarile pe teren.

Exista un canon taranesc al frumusetii chipului uman si un complex de gesturi rituale care confera si sustin frumusetea ori, dimpotriva, o anuleaza. in registrul erotic situându-ne, vom vorbi despre descântece, dragoste, apa neinceputa si culegerea plantelor magice. In cadrul atelierului va fi prezentat si un documentar referitor la subiectul discutat. In partea a doua a atelierului gazda va intra in dialog cu publicul si va raspunde la intrebarile participantilor.

Laura Jiga Iliescu este cercetator principal gradul II in cadrul Institutului de Etnografie si Folclor “Constantin Brailoiu”, Academia Romana. Coordonator al programului Arhivei de Folclor “Crearea, sistematizarea si valorificarea documentelor din Arhiva de Folclor”. Detine o rubrica permanenta Traditii in Igloo, revista de arhitectura si cultura. A urmat cursuri de studii aprofundate specializarea etnologie si folclor si studii doctorale, domeniul filologie, specializarea folclor, la Universitatea Craiova.

Cost atelier: 30 ron – adulti / 25 ron – elevi, studenti
Loc desfasurare: Fundatie
Data: Miercuri 13 mai, 19:00

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase