Home » D:News » Carol I, cel mai nou film istoric al lui Sergiu Nicolaescu, se lanseaza in cinema pe 8 mai

Carol I, cel mai nou film istoric al lui Sergiu Nicolaescu, se lanseaza in cinema pe 8 mai

Publicat: 04.05.2009
Maestrul filmului istoric romanesc, Sergiu Nicolaescu se pregateste de lansarea cinematografica a celui mai recent film al sau, "Carol I", care din 8 mai va putea fi vizionat la cinematograful The Light, din cadrul Liberty Centre.

Carol I este unul din putinele filme din cinematografia romaneasca in care Carol I apare ca personaj, celelalte doua fiind “Independenta Romaniei” (1912, actor Aristide Demetriade, regia Grigore Brezeanu), “Restul e tacere” (2007, actor Alexandru Hasnas, regia Nae Caranfil).

Filmul este o productie MediaPro Pictures care marcheaza o premiera in cinematografia romaneasca – acelasi actor joaca la varste diferite acelasi personaj in doua filme distincte – Sergiu Nicolaescu in rolul regelui Carol I atat in “Pentru patrie” (1977), cat si in “Carol I” (2009).

Prin felul in care este construit filmul, aflat la granita dintre documentar istoric si film artistic, devine o adevarata lectie de istorie spusa intr-un limbaj atractiv si accesibil. Istoria se imbina cu arta, documentul cu fictiunea, unghiul obiectiv cu cel subiectiv, rezultand un film-reper, ca o carte de vizita a istoriei moderne a Romaniei.

Carol I marcheaza cea de-a doua pelicula semnata de maestrul Sergiu Nicolaescu despre regele Carol, prima fiind ,,Pentru patrie”, un film realizat in 1977. Regizorul a declarat ca a ales acest subiect pentru realizarea celui mai nou film istoric al sau, deoarece: ,,Carol e unul dintre cele mai importante personaje ale Romaniei moderne, chiar cel mai important al istoriei generala a romanilor. El a fost creatorul Romaniei moderne.”

Distributia filmului reuneste actori consacrati ai cinematografiei romanesti: Sergiu Nicolaescu, Razvan Vasilescu, Geo Dobre, Cristian Motiu, care joaca in docudrama Carol I alaturi de tanara actrita Andreea Macelaru Sofron, interpreta rolului Principesei Maria.

Premiera de gala a filmului "Carol I" va avea loc sambata, 9 mai, cu incepere de la ora 19.00, la CinemaPRO. Cu aceasta ocazie,  in perioada 4-8 mai, DESCOPERA.ro iti ofera "Saptamana Regalitatii", un serial de articole dedicate Majestatilor Sale Regale Carol I si Ferdinand I, regii care au modernizat si intregit Romania. De asemenea, urmareste vineri, 8 mai, numai pe DESCOPERA.ro, un interviu in exclusivitate cu cel mai iubit regizor roman, Sergiu Nicolaescu, despre viitorul sau film, celelalte pelicule istorice pe care le-a realizat si actorii cu care i-a facut placere sa lucreze.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase