Home » D:News » Papagalul-dansator uimeste oamenii de stiinta

Papagalul-dansator uimeste oamenii de stiinta

Papagalul-dansator uimeste oamenii de stiinta
Publicat: 07.05.2009
Cercetatorii au demonstrat ca pasarile sunt influentate de muzica, receptand ritmul si sunetul acesteia precum urechea umana, iar daca le place melodia pe care o asculta – danseaza pur si simplu pe ea.

Totul a inceput de la Snowball, un papagal-dansator a carui performanta a fost pusa de stapanii sai pe YouTube. Observand acest clip, unul dintre cele mai de succes video virale din ultimii ani, cu peste 2 milioane de vizualizari, oamenii de stiinta de la Institutul de Neurostiinte din San Diego, California au intrat la idei si s-au apucat sa cerceteze amanuntit « problema ».

Astfel, dupa ce l-a studiat pe Snowball, Dr Aniruddh Patel si-a continuat cercetarile pe alte pasari si animale, ajungand la concluzia ca 14 specii de papagalii, cat si o specie de elefant sunt capabile sa « simta » muzica precum un om, iar daca le place, chiar sa danseze pe ea.

Totusi, cele mai placute melodii de animale sunt cele cu ritm simplu; intre Backstreet Boys si Mozart, papagalii alegand intotdeauna prima varianta, mai arata studiul americanilor.

Sursa: The Sun

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase