Home » D:News » Turbanul antiglont face furori la Londra

Turbanul antiglont face furori la Londra

Turbanul antiglont face furori la Londra
Publicat: 08.05.2009
Sikh-sii reprezinta casta razboinica din India, faimoasa pentru cele 5 legi pe care le respecta cu sfintenie, una dintre legi stipuland in mod clar ca orice barbat sikh trebuie sa poarte turban in orice circumstanta. Pe baza acestei traditii, emigrantii sikhsi din Marea Britanie care lucreaza in randul fortelor de politie au cerut in mod oficial sa fie echipati cu turbane antiglont.

Cererea in cauza a fost inmanata autoritatilor britanice de catre British Police Sikh Association, noul sindicat care grupeaza toti politistii etnici sikhsi din politia britanica.
Cum religia Sikh cere barbatilor sa poarte turban, politistii sikh au descoperit cu tristete ca celebrele casti ale politistilor britanici sunt prea mici pentru a fi purtate pe deasupra turbanelor.

“Ofiterii de etnie sikh nu pot avansa in cariera si nu pot face parte din trupele de interventie rapida deoarece refuza sa poarte castile de politie, tinand cont ca religia noastra ne cere sa purtam turban in fiecare ceas al zilei. In prezent se fac cercetari asupra producerii unui nou material antiglont realizat din niste fibre speciale, material din care vor fi  confectionate turbane pentru politistii sikh” declara inspectorul Gian Singh Chahal, vice-presedinte al British Police Sikh Association. Asociatia in cauza  afirma ca exista peste 2.000 de politisti sikhsi in Marea Britanie.

Sursa : TheGuardian
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase