Home » D:News » Cea mai mare arhiva OZN din lume s-a deschis in Suedia

Cea mai mare arhiva OZN din lume s-a deschis in Suedia

Cea mai mare arhiva OZN din lume s-a deschis in Suedia
Publicat: 12.05.2009
Cea mai cuprinzatoare arhiva OZN, continand peste 18.000 de rapoarte de pe teritoriul Suediei dar si fotografii si relatari din alte colturi ale lumii referitoare la intamplari misterioase, s-a deschis pentru public duminica, in orasul est-suedez Norrkoping.

Un pilot suedez zbura cu un avion de vanatoare Draken deasupra orasului Smaland, intr-un exercitiu de antrenament, in anii ’70. A primit ordinul sa intrerupa exercitiul si sa se indrepte catre un obiect neidentificat care plutea la suprafata apei unui lac. Pe masura ce s-a apropiat de acesta, obiectul s-a propulsat in plan vertical iar pilotul a pornit in urmarirea sa. In ciuda vitezei maxime a avionului sau, pilotul a fost rapid lasat in urma de obiectul care a ramas pentru totdeauna neidentificat.

Evenimentul este numai unul dintre numeroasele rapoarte inregistrate in cea mai mare arhiva OZN din lume, gazduita de Norrkoping. Este una dintre cele pana la 1.000 de relatari care merita o analiza mai amanuntita, potrivit lui Clas Svahn, reprezentant al institutiei.

Initiativa a avut deja un succes neasteptat, destui curiosi prezentandu-se la deschiderea Arhivei. “Sunt convins ca exista viata in spatiu. Daca viata poate exista pe Pamant, atunci poate exista oriunde in alta parte. Dar pot extraterestri calatori pana aici? Nu exista dovezi concludente, insa se petrec numeroase fenomene misterioase pe care nu le putem explica si care sunt mai mult decat niste iluzii optice”, a adaugat Clas Svahn.

Sursa: Thelocal

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase