Home » D:News » Schimbarea climatului, “maladia” secolului XXI

Schimbarea climatului, “maladia” secolului XXI

Schimbarea climatului, “maladia” secolului XXI
Publicat: 14.05.2009
Schimbarea climatului este cea mai mare amenintare la adresa sanatatii umane din acest secol, anunta un studiu recent tiparit in publicatia The Lancet.

O echipa de experti din cadrul University College London a lucrat la elaborarea acestui raport, care vizeaza evidentierea efectelor pe care schimbarea climatului le are asupra sanatatii umane. Acestia sunt de parere ca valurile de caldura, imputinarea rezervelor de hrana si a celor de apa potabila si fenomenele meteorologice extreme vor deveni probleme frecvente, odata cu accelerarea procesului de incalzire globala.

Spre exemplificare, valurile de caldura din Europa din 2003 au ucis in jur de 70.000 de oameni, iar acestea tind sa devina un fenomen comun in Marea Britanie, ducand la cresterea cazurilor de cancer de piele si de cataracta. Chiar si bolile care se transmit prin intepaturile insectelor, cum ar fi malaria, o boala comuna la tropice, vor fi mai raspandite.

Raportul a prezentat si date stiintifice care dovedesc faptul ca cei mai caldurosi 12 ani inregistrati vreodata au avut loc in ultimii 13 ani.

Sursa: Sky News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase