Home » D:News » A cazut de la 1.900 metri si a supravietuit

A cazut de la 1.900 metri si a supravietuit

A cazut de la 1.900 metri si a supravietuit
Publicat: 19.05.2009
Din pura neatentie, pe care mai tarziu a etichetat-o “prostie infinita”, parasutistul britanic James Boole a plonjat de la atitudinea de aproape 2 000 de metri reusind sa supravietuiasca dupa ce britanicul a uitat pur si simplu sa-si deschida parasuta.

Cu siguranta James Boole nu a dorit sa doboare recordul saltului de la cea mai mare inaltime fara parasuta, cu toate acestea Guiness Book of Records s-a autosesizat, inregistrandu-l ca pe omul care a sarit de la cea mai mare altitudine si a supravietuit caderii. Nefericitul accident s-a produs in timp ce britanicul filma un documentar despre parasutism pentru o taleviziune din Rusia. In mod inexplicabil, James Boole a supravietuit impactului cu stancile inghetate ale unui versant muntos, cu toate ca trupul sau s-a izbit de stanci cu viteza de 160 km/ora.

“Am avut senzatia ca m-a lovit un camion de mare tonaj. Tipam de durere si tuseam sange. Eram foarte ingrijorat ca as putea avea leziuni interne grave din cauza carora puteam sa mor. Tin minte ca vroiam sa le spun colegilor mei ultimele cuvinte”, a declarat James Boole, in varsta de 31 ani. Cu toate acestea, James a scapat doar cu un plaman perforat, cateva coaste rupte si unii dinti sparti. Britanicul a fost dus de urgenta la un spital din Moscova, unde medicii i-au atasat o proteza corporala inainte de a-l trimite inapoi in Anglia. “Oamenilor nu le vine inca sa creada ca am scapat atat de ieftin si ma considera cel mai norocos om din lume”, a mai adaugat James.

A cazut 1900 de metri si a supravietuit de pe tare.ro

 

Sursa : The Sun

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase