Home » D:News » Palatul imparatului Traian a fost descoperit in Romania

Palatul imparatului Traian a fost descoperit in Romania

Palatul imparatului Traian a fost descoperit in Romania
Publicat: 19.05.2009
Ruinele vechi de aproximativ 2000 de ani ale unui palat ridicat de legionarii romani pentru imparatul Traian in anul 101 au fost dezgropate in timpul saptamanii trecute in localitatea Zavoi, din judetul Caras-Severin.

Palatul, care se afla pe locul cimitirului din localitate, ar fi fost folosit de imparatul Traian in primul razboi daco-roman, din perioada anilor 101 – 102. Descoperirea arheologica este una dintre cele mai importante din ultimul deceniu.

Evenimentul a adus deja satul Zavoi in atentia istoricilor si a arheologilor din toata lumea, care, pe baza structurilor bine prezervate scoase la lumina, considera ca situl va furniza informatii importante, pana acum necunoscute, despre cultura daco-romana.

Stilul arheologic al constructiei este unic in Romania, respectand intocmai traditia romana a structurilor cu turnuri. Cel mai probabil, vestigiile din Zavoi vor fi restaurate, conservate si transformate in obiectiv turistic, ceea ce cu siguranta va mari numarul de vizitatori in zona, de pasionati sau de curiosi.

In viitorul apropiat insa, sapaturile vor deveni sistematice, iar intreaga locatie se va transforma intr-un sit arheologic de munca intensa, conform echipei coordonate de cercetatorul Adrian Ardet de la Muzeul de Etnografie din Caransebes.

 

Sursa: Discoveryon

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase