Home » D:News » Un britanic are doua lentile implantate in ochi

Un britanic are doua lentile implantate in ochi

Un britanic are doua lentile implantate in ochi
Publicat: 21.05.2009
Nigel Cook este un fost politist britanic care suferea de degenerescenta maculara, o afectiune care consta in obturarea vederii centrale cu o pata neagra. Dupa ce a suferit in premiera o operatie revolutionara, Nigel Cook si-a recapatat vederea in termeni optimi.

Din cauza acestei afectiuni severe, Nigel Cook a fost nevoit sa renunte la permisul de conducere si sa-si dea demisia din politie. Dupa ce chirurgii oftalmologi din echipa Optegra Eya Hospital au reusit sa-i implanteze cu succes doua mici lentile de plastic in fiecare ochi, fostul politist si-a recapatat in mare masura vederea. Cu toate ca operatia in sine, nu reprezinta o solutie pentru eradicarea afectiunii degenerative de care sufera, s-a reusit eliminarea defectului retinei care cauza punctul de orbire.

“Viata mea de zi cu zi s-a schimbat intr-un mod extrem de pozitiv. Este extrordinar sa incepi sa vezi din nou lucrurile si oamenii din jurul tau. Este pur si simplu fantastic”,  declara entuziasmat Nigel Cook reporterilor Sky News.
Degenerescenta maculara duce in general la o afectare ireversibila a portiunii din spatele ochiului. Cei care sufera de aceasta afectiune sunt capabili sa vada doar cu coltul ochiului, nemaiputand distinge ce se afla in fata ochilor.

“Am primit rapoarte imbucuratoare referitoare la pacienti care au putut sa joace golf dupa noul tip de operatie deoarece lentilele implantate in spatele retinei actioneaza impreuna precum un telescop, marind imaginea in ansamblul mecanismului natural al ochiului”,  afirma profesorul Andrew Luff, cercetatorul din spatele acestei operatii de pionierat.
Cu toate acestea, metoda profesorului Luff este in continuare privita cu reticenta de restul specialistilor, majoritatea acestora reprosand costurile de 12 000 $ ale operatiei precum si faptul ca se poate efectua doar in clinici private.

Sursa: Sky News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase