Prima pagină D:News

Wikipedia interzice articolele membrilor Bisericii Scientologice

Redactia Descopera.ro | 05.29.2009 | ● Vizualizări: 74
Wikipedia interzice articolele membrilor Bisericii Scientologice     wikipedia, biserica scientologica, enciclopedie, onlineWikipedia va limita posibilitatea de editare libera a enciclopediei sale + zoom
Galerie foto (1)

Administratorii site-ului Wikipedia au decis cu o majoritatea covarsitoare sa le interzica membrilor Bisericii Scientologice sa mai redacteze articole pentru binecunoscuta enciclopedie online. Masura vine dupa ce mai multi membri ai acestei biserici au modificat articole pentru a-si promova interesele.

Este pentru prima data cand Wikipedia impune o restrictie atat de dura unui grup mare de useri. Votul a fost de 10 la 0 in favoarea impunerii unor masuri drastice, in timp ce doar un membru al biroului administrativ a preferat sa se abtina.

Conform Wikipedia, mai multi useri cunoscuti pentru apartenenta lor la Biserica Scientologica au modificat continutul mai multor articole pentru a promova interesele acesteia. Administratorii s-au declarat ingrijorati ca astfel de incidente pot afecta reputatia de neutralitate a site-ului Wikipedia si, in consecinta, au blocat adresele de IP ale tuturor userilor implicati in acest scandal.

Sursa: News

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI