Home » D:News » Un schelet de mamut vechi de un milion de ani a fost dezgropat in Serbia

Un schelet de mamut vechi de un milion de ani a fost dezgropat in Serbia

Un schelet de mamut vechi de un milion de ani a fost dezgropat in Serbia
Publicat: 08.06.2009
Scheletul bine prezervat al unui mamut despre care se crede ca este vechi de aproximativ un milion de ani a fost dezgropat in estul Serbiei.

Descoperirea a fost facuta in timpul unor excavari executate saptamana trecuta la o mina de carbune din apropierea centralei electrice Kosolac, conform unui reprezentant al Institutul Arheologic din Serbia, profesorul Miomir Korac.

Mamutul al carui schelet a fost gasit ingropat la o adancime de 27 metri in sol avea o inaltime de peste patru metri, era lung de cinci metri si cantarea peste zece tone. “Este foarte bine conservat, cu foarte mici avarii in zona craniului si a fildesilor. Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca in regiune n-au mai existat activitati seismice de cel putin un milion de ani”, a adaugat Korac.

Arheologul sustine ca specimentul a fost un asa numit mamut sudic sau mammuthus meridionalis, fara par, originar din Africa de Nord si reprezinta una dintre cele mai vechi specii descoperite in Europa.

Un alt schelet descoperit la o alta fabrica din Serbia in 1996 si denumit Kika, este suspectat ca ar fi apartinut unei femele de mamut care a trait cu 500.000 de ani in urma. Aceasta fosila se afla expusa in orasul Kikinda, din nordul Siberiei.

 

Sursa: SFGate

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase