Home » D:News » Puii de vulturi codalbi au fost inelati

Puii de vulturi codalbi au fost inelati

Puii de vulturi codalbi au fost inelati
Publicat: 09.06.2009
Frisa si Skye alcatuiesc cea mai in varsta si cea mai productiva pereche de vulturi codalbi care traiesc in Scotia. La inceputul acestei luni, vulturii si-au vazut puii din ultima generatie inelati de catre un grup de activisti RSPB.

 Cei doi pui, recent inelati se adauga unei liste impresionate de 33 de pui crescuti cu suscces de perechea de vulturi inca din anul 1986, cand cele doua pasari de prada s-au cunoscut si au format o pereche.
Parintii Frisa si Skye, acum in varsta de aproape 30 de ani. au devenit intre timp celebri, fiindu-le dedicat un film documentar realizat de BBC. Expertii ornitologi din cadrul RSPB Scotia sunt de parere ca aceasta pereche de vulturi codalbi a doborat deja toate recordurile speciei in ceea ce priveste succesul cresterii puilor.

Doar in anul 2007 s-a inregistrat o drama atunci cand perechea si-a pierdut puii care au cazut din cuib in urma unei furtuni.
Anul trecut, vulturii le-au crescut pe Mara si Breagha, primii pui de vulturi codalb carora le-au fost atasate emitatoare satelit.
In total, cuibaresc astazi 10 perechi de codalbi in perimetrul insulei Mull, 7 perechi au un total de 10 pui care au eclozat in acest an.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

Vulturul codalb se intoarce in Marea Britanie

Gainile din China sunt antrenate sa invinga acvilele

O acvila desfigurata de vanatori primeste un cioc artificial

Cea mai rara acvila din lume a cazut victima unui fermier flamand

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase