Home » D:News » Si totusi, Machu Picchu nu a fost un oras

Si totusi, Machu Picchu nu a fost un oras

Publicat: 09.06.2009
Si totusi, Machu Picchu nu a fost un oras
Machu Picchu, „orasul pierdut al incasilor”, nu a fost un oras in adevaratul sens al cuvantului si, mai degraba, un loc de pelerinaj, legat simbolic de viziunea incasilor fata de cosmos, se arata intr-un studiu italian citat de Discovery.

Conform cu declaratiile lui Giuglio Magli, profersor de arheoastronomie in cadrul Universitatii din Milano, Machu Picchu reprezenta contrapartea ideala a Insulei Soarelui, un ostrov de pe lacul Titicaca, cu o importanta religioasa uriasa in cultura inca.

„Aceasta insula a fost un loc de pelerinaj de o importanta covarsitoare. Aici se credea ca este locul de nastere al Soarelui si, implicit, al civilizatiei incase. Ultimul lider incas, Atahualpa, era considerat de catre supusii sai un zeu soare, iar Soarele insusi era stramosul intregului neam al incasilor”, a declarat Magli pentru Discovery.

O alta teorie recenta sustine iarasi ca Machu Picchu nu a fost un oras, in acceptiunea generala a acestui termen. In realitate, „ultimul bastion incas” ar fi fost doar o resedinta a imparatului Pachacuti, cel care l-a si construit in jurul anului 1460 d.Hr.

Sursa: Discovery

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase