Home » D:News » Ultima reprezentata a prepelitelor Worcester a fost… mancata

Ultima reprezentata a prepelitelor Worcester a fost… mancata

Ultima reprezentata a prepelitelor Worcester a fost… mancata
Publicat: 18.06.2009
In luna ianuarie a acestui an, o echipa de ziaristi si oameni de stiinta care realiza un documentar despre metodele de capturare a pasarilor din Luzon, Filipine, a surprins in fotografie un specimen considerat disparut de peste 100 de ani.

Pasarea i-a atras atentia ornitologului Desmond Allen, membru al Clubului Pasarilor Salbatice din Filipine, care a identificat-o intr-o fotografie ca fiind membra a speciei prepelitelor Worcester (Turnix worcesteri), un animal a carui prezenta nu a mai fost inregistrata de mai bine de un secol.

Motiv de celebrare? Poate parea, cu exceptia unei singure probleme: la scurt timp dupa ce a fost fotografiata, prepelita a fost vanduta pentru aproximativ 20 de centi si mancata; o experienta destul de amara pentru observatorii de pasari filipinezi.

“Daca a fost ultimul exemplar din specia sa?”, se intreaba cu ingrijorare Mike Lu, presedintele Clubului Pasarilor Salbatice. Pentru moment, tot ceea ce pot face ornitologii este sa urmareasca si sa astepte, in speranta ca o alta prepelita Worcester va aparea, suficient de inspirata incat sa o faca sub privirile observatorilor si nu in mainile hulpave ale consumatorilor.

Sursa: Wildlifeextra

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase