Home » D:News » Chiar si zebrele pot ucide

Chiar si zebrele pot ucide

Chiar si zebrele pot ucide
Publicat: 18.06.2009
Cu toate ca pana in prezent nu s-au raportat cazuri de atac ale zebrelor asupra oamenilor, o intamplare petrecuta in Kenia pare sa dovedeasca contrariul. Cazul unei cetatene britanice ucisa de o zebra suscita interesul a numerosi cercetatatori care incearca sa descifreze motivele agresiunii precum si comportamentul unui animal erbivor considerat inofesiv pentru oameni.

Eileen Whale, o britanica in varsta de 77 de ani, se afla intr-un safari alaturi de sotul sau, Charles, moment in care a ignorat sfaturile ghidului si s-a apropiat de o zebra care a lovit-o brusc cu copitele. Femeia a fost tratata de urgenta la un spital din Kenia, dupa care a fost transportata cu avionul in Marea Britanie. In ciuda eforturilor depuse de medici, Eileen a decedat peste cateva zile, cauza oficiala a mortii fiind o pancreatita, despre care medicii insista ca a fost agravata de agresiunea zebrei.

“Femeia a fost lovita de un animal mare si puternic si, in mod evident, zebra a izbit-o violent cu copitele in abdomen. In continuare vom aprofunda investigatiile medicale pentru a evidential legaturia dintre incident si cauza decesului”, declara Peter Dean, medicul legist care s-a ocupat de autopsierea femeii. Intre timp, sotul acesteia, Charles Whale a intentat un proces firmei de safari din Kenia pe care o invinuieste de disparitia sotiei sale.

Sursa : The Sun

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase