Home » D:News » Cel mai bun hotel din lume este Villa d’Este din Italia

Cel mai bun hotel din lume este Villa d’Este din Italia

Cel mai bun hotel din lume este Villa d’Este din Italia
Publicat: 25.06.2009
Se afla in apropierea lacului Como, are 140 de ani de istorie in spate si de-a lungului timpului a gazduit “armate” de duci, regi si regine, presedinti de stat, staruri de la Hollywood, scriitori, muzicieni si cantareti.

Anul acesta, in topul celor mai bune 400 hoteluri de pe planeta, alcatuit de revista Forbes, primul loc a fost atribuit hotelului Villa d’Este din Cernobbio, inaintea (in ordinea numerelor “de pe tricou”) celebrelor Penin¬sula din Bangkok, Mandarin Oriental din Hong Kong, Four Seasons George V din Paris si  Burj al Arab din  Dubai. Juriul, alcatuit din personalitati din show-business, jurnalisti, scriitori, oameni de televiziune (toti frecventatori ai hotelurilor de lux), a ajuns in unanimitate la concluzia ca hotelul de 5 stele din Cernobbio le ofera pe toate: panorama, arhitectura, frumusete, servicii, istorie, spa, ba chiar si timp frumos in cea mai mare parte a anului.
Construita in 1568, cladirea a fost transformata in hotel in 1873 si astazi dispune de 152 camere super-luxoase (pretul in sezon este de 900 euro pe noapte). Printre primii clienti ai Villa d’Este s-au numarat Giuseppe Verdi si Giacomo Puccini, iar in cartea de onoare a stabilimentului mai pot fi gasite nume precum Alfred Hitchcock, Leopold al Belgiei, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Barbra Streisand, Madonna, Mick Jagger, Bruce Springsteen, John Kennedy, Gorbaciov, Churchill, Ava Gardner, sahul Persiei, Maria Callas si Onassis.
Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase