Home » D:News » Adolescenta care nu imbatraneste niciodata

Adolescenta care nu imbatraneste niciodata

Publicat: 30.06.2009
Brooke Greenberg este fiica in varsta de 16 ani a sotilor Howard si Melanie Greenberg. Cuplul mai are alte trei fiice, cu varstele de 22, 19 si 13 ani, care cresc in ritmul firesc al oamenilor normali. Brooke pare sa fi ramas insa blocata la varsta copilariei. Aspectul ei nu s-a modificat cu nimic in 15 ani.

Brooke cantareste aproximativ sapte kilograme si masora 80 centimetri in inaltime. Fata are atat chipul cat si corpul unui bebelus. Acest lucru o face sa fie un caz unicat in toata lumea. Cercetatorii sunt de parere ca partile trupului fetei traiesc independent unele de celelalte. De exemplu, Brooke are dentitia si creierul unui copil mic, dar structura sa osoasa corespunde celei a unui copil de zece ani.

Medicina moderna cunoaste multe cazuri de imbatranire prematura. Exista in prezent in lume aproximativ 20 de copii care sufera de o boala extrem de rara, denumita progeria. Toti arata ca niste oameni batrani, desi nu au mai mult de zece ani. Boala se dezvolta ca rezultat a unei mutatii genetice. Initial, cercetatorii au crezut ca Brooke Greenberg manifesta un fenomen opus progeriei. O privire mai atenta a aratat totusi ca fata nu sufera de niciun fel de dereglare genetica stiuta.

De vreme ce fenomenul este evident – Brooke nu imbatraneste – specialistii cred ca ea ar putea oferi lumii oportunitatea unei mai bune intelegeri a proceselor de imbatranire. Spera, deci, sa identifice cu ajutorul sau gena sau grupul de gene care determina imbatranirea si decesul oamenilor.

Fetita nu vorbeste si nu poate manca singura – parintii ei trebuie sa foloseasca tuburi speciale pentru a o hrani. In ciuda suferintei copilului si a intregii sale familii, Brooke ar putea tine ascuns in ADN-ul sau secretul tineretii vesnice.

Sursa: Pravda

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase