Home » D:News » Berea veche de 9000 de ani ajunge in magazine

Berea veche de 9000 de ani ajunge in magazine

Publicat: 30.06.2009
Compania americana Dogfish a intrat in istorie dupa ce a decis sa produca bere dupa o reteta veche de 9000 de ani. Berea se numeste Chateau Jiahu, iar ingredientele sale au fost identificate dupa urme fosilizate descoperite intr-un sit arheologic din China.

Ceramica purtand urme ale acestei bauturi stravechi a fost scoasa la lumina in satul Jihau, din centrul Chinei, inca din anii 1980. A durat peste un deceniu insa ca arheologul Patrick McGovern sa identifice ingredientele berii de acum 9000 de ani: orez, miere, struguri, paducel si flori de crizanteme. Berea chineazeaza a daramat si un mit istoric, acela ca vinul a fost prima bautura alcoolica inventata de om, mai precis in Mesopotamia de acum circa 8000 de ani.

Nu este prima data cand compania Dogfish isi indreapta atentia catre arheologie atunci cand scoate pe piata un nou sortiment de bere. In urma cu cinci ani, acelasi Patrick McGovern a identificat ingredientele unei bauturi de acum 2.700 de ani, a carei reteta a fost descoperita pe un mormant din Turcia. Produsul a fost numit „Atingerea lui Midas” si se presupune ca era consumata de celebrul monarh antic.

Sursa: Weird Asia News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase