Home » D:News » S-a nascut un tigru fara dungi

S-a nascut un tigru fara dungi

Publicat: 08.07.2009
Un pui de tigru bengalez de culoare alba, nascut fara dungi, este considerat singurul exemplar de acest fel care traieste in prezent in salbaticie.

Puiul in varsta de numai sase luni este atat de rar incat se estimeaza existenta unui numar mai mic de 20 de exemplare asemanatoare lui in intreaga lume, toate pastrate in captivitate. Tanara femela, botezata Fareeda, s-a nascut din doi tigri bengalezi la fel de albi ca si ea, dar dungati. Puiul de tigru mai are un frate, Shahir, si o sora, Sitarah, ambii cu textura blanii tipica celor 99% de feline din specia lor.

Fareeda, crescuta in primele luni de ingrijitorii de la Congo Wildlife Ranch, aproape de Cape Town, Africa de Sud, face parte dintr-un program unic de imperechere, menit sa pastreze vie specia Bengalezilor Albi. Ingrijitorii fermei au fost foarte surprinsi cand au constatat particularitatea rara a Fareedei, insa a fost necesar sa astepte o jumatate de an inainte sa fie siguri ca animalului ii lipsesc cu desavarsire dungile.

Cei mai multi tigri bengalezi albi sunt nascuti in SUA, ca descendenti ai unui singur mascul capturat in anii ’50, dar Fareeda este prima din specia sa care s-a nascut pe pamant african, ceea ce o face foarte speciala.

Sursa: Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase