Home » D:News » Alcoolul protejeaza de dementa senila

Alcoolul protejeaza de dementa senila

Alcoolul protejeaza de dementa senila
Publicat: 14.07.2009
Cel putin acesta este concluzia rezultata dintr-un studiu minutios, intins pe o perioada de 6 ani, si care a inclus nu mai putin de 3.069 voluntari cu varsta medie de 75 ani. Conform rezultatelor, 8 pana la 14 pahare baute saptamanal duc intr-un final la intarzierea considerabila a procesului degenerativ al dementei senile.

Cercetatori din cadrul Colegiului Medical din Wisconsin si de la Universitatea Wake Forest au descoperit ca persoanele care beau moderat, intre 8-14 pahare cu diverse bauturi alcoolice in decursul unei saptamani, prezinta un risc redus cu 37 % de a dezvolta dementa senila, comparativ cu cei care nu au baut alcool pe parcursul intregii lor vieti.

“Descresterea graficului dementei senile in cazul consumatorilor de alcool este surprinzator de asemanatoare cu rezultatele obtinute in cazul celor care fac in mod obisnuit sport de trei ori pe saptamana. In orice caz,  consumul cu moderatie este mai mult decat indicat pentru cei care au ales sa se puna la adapost de dementa senila cu ajutorul unor pahare de bere sau vin”, declara Kaycee Sink, conducatorul studiului, si medic geriatru. Rezultatele studiului au fost facute publice in cadrul  Conferintei Internationale despre efectele Alzheimer, desfasurata la Viena, Austria.

Sursa: FoxNews
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase