Home » D:News » Instinctul de supravietuire al elefantilor creeaza noi familii

Instinctul de supravietuire al elefantilor creeaza noi familii

Instinctul de supravietuire al elefantilor creeaza noi familii
Publicat: 16.07.2009
Elefantii din Africa formeaza noi grupuri familiale prin unirea cu alte turme, dupa ce numarul lor a fost decimat de catre braconierii care ii vaneaza neincetat pentru fildes.

In mod normal, elefantii traiesc in turme separate si nu se amesteca cu cei cu care nu au legaturi genetice. Insa vremurile noi, cer reguli noi. Pentru prima data, cercetatorii au putut observa cum turme diferite se amesteca, manate cel mai probabil de instinctul de supravietuire.

Neobisnuitele aliante le garanteaza supravietuirea, cel putin pentru moment, dupa ce decadele intregi de vanatoare ilegala le-a pus in pericol specia.

Rezultatele acestui studiu au fost posibile dupa observarea timp de cinci ani a 900 de elefanti Samburu dintr-o rezervatie, in Kenia.
“Mentinerea complexitatii sociale a elefantilor in fata presiunilor umane este o dovada clara a importantei familiei si a prietenilor in cadrul acestei specii”, declara Dr. biolog George Wittemyer, cel care a publicat rezultatele acestui studiu in “Proceedings of the Royal Society”.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase