Home » D:News » In viitor, nasterile premature vor fi diagnosticate din timp

In viitor, nasterile premature vor fi diagnosticate din timp

In viitor, nasterile premature vor fi diagnosticate din timp
Publicat: 22.07.2009
Un simplu test de saliva ar putea preveni nasterile premature, se arata intr-un nou studiu efectuat de catre cercetatorii din cadrul King's College London.

Testul identifica femeile insarcinate care prezinta un risc mare de a da nastere prematur, prin detectarea nivelului de progesteron, care are rolul de a preveni contractiile inainte de 40 de saptamani. Nivelurile scazute ale hormonului la femeile insarcinate atrag riscul unei nasteri cu sase saptamani inainte de termen.

Cercetatorii din cadrul King’s College London au observat ca femeile care dau nastere copiilor inainte de 34 de saptamani au un nivel scazut de progesteron, fata de cele care nasc dupa 37 de saptamani. “Saliva este usor de colectat, nu mai este nevoie de ace si de mostre de sange. Ar fi minunat ca in viitor sa putem diagnostica mamele cu risc ridicat de nastere prematura, numai prin intermediul unei probe mici de saliva”, declara profesorul Lucilla Poston din cadrul King’s College London, conducatoarea acestui studiu.

Medicii spera ca un numar mai mare de analize, incluzand acest test, sa fie dezvoltate cat mai repede, pentru a preveni viitoare nasteri care au loc inainte de termenul de 37 de saptamani. In prezent, numarul copiilor care se nasc inainte de termen este foarte ridicat, iar riscurile sunt mari, intrucat pot aparea complicatii medicale, dificultati de invatare sau alte tipuri de handicapuri. Riscurile sunt si mai mari pentru gemeni sau pentru mamele cu varste de peste 35 de ani.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase