Home » D:News » Meduzele uriase ataca din nou Japonia

Meduzele uriase ataca din nou Japonia

Meduzele uriase ataca din nou Japonia
Publicat: 22.07.2009
Ating peste doi metri in diametru si depasesc usor 130 de kilograme in greutate. Otravesc tot ce misca in apele marilor si oceanelor, ataca oamenii si chiar centralele atomo-electrice. Arata ca niste monstri uriasi de cauciuc din seria filmelor cu Godzilla dar sunt, se spune, cu mult mai rele. Ele sunt meduzele uriase, iar anul acesta invazia lor este pe cale sa inceapa.

Dupa patru ani in care nu au mai fost vazute, din motive necunoscute, uriasele creaturi marine au format o veritabila armada si se aduna in Marea Galbena si in jurul Coreei, urmand sa atinga coastele nipone in lunile urmatoare.

„Sosirea lor este inevitabila. Un taifun gigantic format din meduze ne va lovi tara", afirma Shinichi Ue, profesor in cadrul Universitatii din Hiroshima. In anul 2005, pescarii japonezi au inregistrat pierderi de peste 80% fata de anii normali, atunci cand cand s-au confruntat cu o puternica invazie a meduzelor uriase din speciile Echizen si Nomura. Muncitorii din cadrul centralelor atomo-electrice au declarat ca au intampinat, la randul lor, probleme grave dupa ce sistemele care trageau apa de ocean pentru a raci reactoarele au fost infundate de mii de meduze de dimensiuni neobisnuite.

Momentan nu exista solutii pentru eradicarea meduzelor uriase, iar singura tara in care acestea se consuma este China. Bucatarii gatesc meduzele intr-un soi de inghetata in care se mai adauga lapte.

Sursa:Times

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase