Home » D:News » Autodesk reconstruieste digital bazilica St. Stefan

Autodesk reconstruieste digital bazilica St. Stefan

Autodesk reconstruieste digital bazilica St. Stefan
Publicat: 21.07.2009
Solutiile Autodesk de modelare informationala a cladirilor au fost adoptate in vederea completarii interiorului bazilicii Sf. Stefan din Ierusalim, o constructie veche de 108 ani.

Platforma Revit, dezvoltata de Autodesk, pentru modelare digitala a cladirilor este utilizata pentru realizarea  releveului arhitectural-constructiv al bazilicii romano-catolice Sf. Stefan, veche de 108 ani,  situata in inima Ierusalimului de Est. Intrucat documentatia de executie originala a fost pierduta, Riedwyl Architects, compania care se ocupa de restaurarea bazilicii, foloseste Revit Architecture pentru a reface planurile constructiei. Documentatia rezultata va sta la baza lucrarilor de refacere si completare a decoratiunilor si finisajelor interioare de arta sacra, care in acest moment lipsesc.

Bazilica este amplasata in curtea interioara a Ansamblului Scolii Biblice, aflata in vecinatatea „Gradinii Ghetsimani”, foarte aproape de Poarta Damascului  din cetatea Vechiului Ierusalim. Detinuta in Ierusalim de catre Ordinul Dominican , bazilica are o suprafata de 900 mp si o inaltime de 20 m. Bazilica a fost construita dupa incheierea Primului Razboi Mondial, dar, datorita lipsei fondurilor, interiorul acestui lacas de cult a ramas neterminat. Cu ajutorul modelului informational al cladirii si a documentatiei digitale de relevare arhitectural-constructiva aferente, detinatorii  acestui lacas de cult vor putea demara procedurile de atragere de noi fonduri si de executie a lucrarilor de refacere si completare a interiorului.

Platforma Revit este conceputa pentru modelarea informationala a cladirii, un mod de lucru ce implica crearea si utilizarea de informatii coordonate, consistente si informatizate despre un proiect pentru a obtine o documentatie de executie de o inalta calitate, a prevede performantele in utilizare ale unei cladiri, a estima costurile de realizare, a planifica activitatea de executie si a asigura colaborarea intre toti actorii implicati in realizarea ei.. Autodesk Inc. este lider mondial in dezvoltarea de aplicatii software de proiectare 2D si 3D destinate pietelor de proiectare mecanica, arhitectura, constructii, infrastructura, media si entertainment.

Sursa: Autodeck

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase