Home » D:News » Scafandru atacat de un calmar gigantic, in apropiere de San Diego

Scafandru atacat de un calmar gigantic, in apropiere de San Diego

Publicat: 23.07.2009
Scafandru atacat de un calmar gigantic, in apropiere de San Diego
Dupa ce zeci de calmari morti au ajuns pe plajele din San Diego, autoritatile si-au dat seama ca au de a face cu o veritabila invazie a misterioaselor cefalopode. Localnicii s-au apropiat curiosi de cadavrele de pe plajele americane iar cei mai curajosi au incercat sa intre in apa pentru a surprinde imagini ale calmarilor uriasi vii. Din nefericire, unul dintre ei a ajuns mult mai aproape decat si-ar fi dorit...

Shanda Magill, o tanara cu o indelungata experienta in scufundari si cu o mare pasiune pentru vietatile acvatice s-a avantat in apele oceanului chiar inainte de lasarea serii, in speranta ca va putea filma „pe viu” un calmar urias.

„Am simtit dintr-o data o puternica lovitura in spate. Ceva imi apucase echip[amentul si incerca sa ma traga in adancuri… A fost ingrozitor. Nu vroiam decat sa ies cat mai repede din apa", afirma tanara scufundatoare.

Biologii sustin ca uriasele cefalopode sunt extrem de curioase si de agresive si recomanda curiosilor sa evite contactul cu ele. Un calmar, din familia celui ca a atacat-o pe Shanda Magill, poate depasi 50 de kilograme si 2 metri lungime, desi exista dovezi ca dimensiunile acestor creaturi pot fi unul cu mult mai mari decat se asteapta oamenii de stiinta.

Sursa: NBC Chicago

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase