Home » D:News » Veste buna pentru barbati: femeile devin tot mai atragatoare

Veste buna pentru barbati: femeile devin tot mai atragatoare

Veste buna pentru barbati: femeile devin tot mai atragatoare
Publicat: 27.07.2009
Asa sustine cercetatorul finlandez Markus Jokela, de la Universitatea din Helsinki, interpretand rezultatele unui studiu desfasurat timp de 40 de ani in SUA.

Studiul a implicat 1244 femei si 997 de barbati, care au fost urmariti de-a lungul a 4 decenii de viata. Nivelul lor de atractie a fost estimat cu ajutorul fotografiilor realizate in timpul studiului, iar analiza a luat, de asemenea, in considerare, numarul si sexul copiilor pe care i-au avut participantii la studiu.

A rezultat ca femeile considerate mai frumoase au avut mai multi copii decat celelalte, mai putin inzestrate de natura, iar cea mai mare parte dintre acesti copii au fost fete. La maturitate, fiicele au mari sanse sa fie, la fel ca mamele lor, mai atragatoare decat media femeilor, astfel incat, de la o generatie la alta, vor exista tot mai multe femei frumoase.

Alte date arata ca barbatii mai putin atragatori au, in medie, cu 13% mai putini copii decat cei chipesi,  iar parintii frumosi au cu 36 % mai multe sanse ca primul lor copil sa fie o fata.

Astfel  dupa opinia autorilor studiului, femeile, in ansamblu, devin tot mai atragatoare, de-a lungul vremii, ceea ce a a fost denumit  o “competitie evolutiva a frumusetii”.

Exista insa si specialisti care sustin ca femeile devin mai atragatoare pur si simplu pentru ca se ingrijesc mai mult de infatisarea lor si au la dispozitie tot mai multe mijloace de a o face.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase