Prima pagină D:News

Reintra Pluto in randul planetelor?

Redactia Descopera.ro | 07.29.2009 | ● Vizualizări: 362
Reintra Pluto in randul planetelor?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cate planete se afla in sistemul nostru solar? Raspunsul oficial este opt – asta daca nu traiti cumva in Illinois. De ce? Pentru ca guvernatorul acestui stat american a declarat in mod oficial ca Pluto a fost scoasa pe nedrept din randul planetelor, de catre Uniunea Astronomica Internationala.

In urma cu mai putin de trei ani, membrii uniunii s-au reunit la Praga pentru a decide daca Pluto este sau nu o planeta. Dupa zile intregi de dezbateri furtunoase, aceiasi membri au decis ca Pluto va fi retrogradata la stadiul de corp ceresc de mici dimensiuni, o decizie ce a inflamat serios spiritele in randul publicului. Una dintre cele mai plauzibile contestatii este aceea conform careia statutul lui Pluto a fost decis de numai 4% dintre cei 10.000 de participanti. In plus, guvernatorul statului Illinois considera o nedreptate aceasta hotarare si este convins ca s-a incercat o diminuare a meritelor americanului Clyde Tombaugh, descoperitorul celebrei Pluto.

Saptamana viitoare, membrii Uniunii Astronomice Internationale se vor reuni din nou pentru a lua o decizie in privinta controversatului corp ceresc iar sustinatorii „planetei Pluto” sunt convinsi sa duca rezistenta pana la capat. Adica pana la recunoasterea lui Pluto ca o planeta in toata puterea cuvantului.

Sursa: New Scientist

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI