Home » D:News » O balena a salvat viata unei chinezoaice

O balena a salvat viata unei chinezoaice

Publicat: 30.07.2009
O balena alba din specia Beluga a salvat viata unei inotatatoare aflate intr-o competitie de free-diving. Mila, dupa cum au botezat-o cercetatorii, a ajuns in scurt timp vedeta internationala, fapta balenei facand inconjurul lumii prin intermediul agentiilor de presa.

Yan Yun, o scufundatoare profesionista a vazut moartea cu ochii in momentul in care si-a simtit picioarele paralizate de apa extrem de rece din timpul unei competitii de scufundari libere fara niciun fel de echipament ajutator. Concurentii trebuiau sa atinga limita de 7 metri adancime fara ajutorul aparatelor de respirat si sa ramana acolo cat mai mult timp posibil.
Piscina cu pricina era situata in parcul Polar Land din orasul Harbin, situat la granita Chinei cu Siberia.


“Am inceput sa ma sufoc si  sa ma scufund fara sa-mi mai pot controla picioarele. Am crezut ca voi muri in acel moment. Atunci am simtit o forta incredibila sub mine, forta care m-a ridicat la suprafata”, declara Yan Yun. Balena alba Mila, care se afla in imensul bazin, a observat dificultatile evidente ale scufundatoarei si ajutandu-se de botul sau senzitiv a ridicat-o pe acesta la suprafata apei, salvandu-i astfel viata. Uluitorul moment a fost imortalizat de catre un fotograf care a observat intreaga scena. Balenele Beluga sunt printre primele specii de balene care au intrat in contact cu oamenii din proprie vointa. Simpaticele cetacee mai au o calitate unica printre baleen, poseda muschi faciali care le permit sa zambeasca!

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase