Home » D:News » Iceberg in Dubai

Iceberg in Dubai

Publicat: 03.08.2009
Un plan ambitios dezoltat de Frank si Sven Sauer, doi frati germani, unul arhitect, iar celalat designer, aflati in solda printilor desertului, propune ridicarea unui Iceberg plutitor pe coastele Dubaiului.

Golful Persic nu a s-a mai intalnit cu un iceberg de la ultima glaciatiune, eveniment petrecut in urma cu 15.000 de ani, insa nimic nu este imposibil daca luam in calcul averea imensa a familiei regale si a oamenilor de afaceri arabi din Dubai. Numit Blue Crystal, icebergul va acea cinci etaje locuibile, toate amenajate la standarde de superlux, care vor contine un hotel, restaurante, o sala de concerte si una de bal.

Structura va fi amenajata din material plastic, sticla si gheata, va fi complet transparenta – permitand luminii soarelui sa o traverseze fara nicio opreliste de sus in jos, pe tot parcursul zilei si va straluci ca o stea, pe vreme de noapte. Desi planul Blue Crystal pare nerealist intr-o regiune in care se ating frecvent 45 de grade Celsius, un ingenios sistem de reciclare a energiei –  nepoluant si100% ecoprietenos, format din celule fotovoltaice – va sustine atmosfera racoroasa, in ciuda caniculei de afara. Proiectul se afla inca in stadiul de concept, dar fratii Sauer declara ca vor primi finantarea pentru a incepe constructia incepand cu 2010.

Sursa: Infoniac

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase