Home » D:News » Se inmultesc tigrii din Nepal

Se inmultesc tigrii din Nepal

Se inmultesc tigrii din Nepal
Publicat: 04.08.2009
Prima estimare la nivel national a tuturor tigrilor din Nepal vine cu o serie de date imbucuratoare pentru conservationisti. Conform surselor date publicitatii de Nepal Government’s Department of National Parks and Wildlife Conservation (DNPWC), rezervatiile din acesta mica tara asiatica adapostesc un efectiv de 121 de perechi de tigri.

Recensamantul tigrilor din Nepal a inceput pe data de 15 noiembrie 2008 in Parcul National Terai care se invecineaza cu frontiera indo-nepaleza. Conform WWF Global Tiger Network Initiative, populatia tigrilor salbatici este aproape de punctul non-retur in care aceste carnivore nu mai pot fi salvate. Ultimele date anunta un declin sumbru, bunaoara, in India, tara cu cea mai mare populatie de tigri din lume, numarul acestora a scazut atat de mult incat mai traiesc doar 1.300 exemplare.

Principalele motive care au dus la dezastrul speciei tigrilor se datoreaza in exclusivitate activitatii distructive a omului. Distrugerea habitatului, braconajul si exporturile ilegale au dus la aceasta situatie. Cu toate ca blana, oasele, carnea si organele tigrilor nu sunt folosite in Nepal, braconierii de aici trimit tigrii impuscati in China, unde trupurile lor sunt valorificate pe sume imense de bani. Guvernul nepalez a lansat  “Tiger Conservation Action Plan 2008-2012”, un program destinat cresterii efectivelor de tigri din salbaticie cu circa 10% pe an, in intervalul de timp amintit.

“Tigrii nu mai pot fi salvati prin efortul unui singur om sau unei singure organizatii. Legaturile transfrontaliere cu India trebuie intarite si supravegheate, iar cele doua tari trebuie sa conlucreze la toate nivelurile pentru salvarea tigrilor”, declara Gopal Prasad Upadhyay, directorul general al DNPWC.

Sursa : Science Daily
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase