Home » D:News » Colete livrate prin sistemul de canalizare?

Colete livrate prin sistemul de canalizare?

Colete livrate prin sistemul de canalizare?
Publicat: 04.08.2009
Aceasta e viziunea designerului Philip Hermes, care a imaginat un sistem de transport urban subteran, pentru a scapa de intarzierile provocate de trafic.

Sistemul ar folosi conductele de canalizare deja existente sub orase, instaland in acestea o retea de sine electrificate. Coletele expediate, inchise in capsule etanse, ar calatori pe sine de mare viteza si ar fi depuse, in cateva minute, in anumite statii, de unde ar fi ridicate de destinatari.

Sistemul automatizat ar putea transporta pachete avand cel mult marimea unei cutii de pantofi – nu-i prea mult, dar ar fi suficient pentru a expedia, de pilda, documente sau carti.

Sistemul, numit UrbanMole (“cartita urbana”) ar fi mult mai rapid si mai sigur decat livrarea cu ajutorul curierilor pe biciclete sau scutere, care reprezinta o problema in traficul aglomerat al oraselor.

Ideea e interesanta, motiv pentru care a luat premiul al doilea la competitia Vision Works, dar proiectul ridica probleme dificile, legate de infrastructura si de… igiena, astfel incat nu se intrevede, deocamdata,  punerea lui in practica in viitorul apropiat.

Sursa: Popular Science

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase