Prima pagină D:News

Au fost descoperit mumiile Cleopatrei si a lui Marc Antoniu?

Redactia Descopera.ro | 08.04.2009 | ● Vizualizări: 863
Au fost descoperit mumiile Cleopatrei si a lui Marc Antoniu?     cleopatra, marc antoniu mumie, arheologie, egipt + zoom
Galerie foto (1)

Arheologul de originie dominicana, Kathleen Martinez a anuntat descoperirea a nu mai putin de 27 de morminte si 10 mumii egiptene cu o vechime de aproximativ 2000 de mii. Sapaturile au avut loc ca parte a unui amplu proiect prin care se spera dezvaluirea ramasitelor Cleopatrei si ale lui Marc Antoniu. Cum doua dintre mumii sunt acoperite cu artefacte din aur, este posibil, sustine Martinez, ca ele sa fie chiar cele cautate.

Kathleen Martinez, arheolog si oficial al ambasadei Republicii Dominicane in Egipt, afirma ca identitatea mumiilor este inca necunoscuta, dar ca acestea au fost descoperite in apropierea templului Taposiris Magna, aflat la periferia Alexandriei, acolo unde se banuieste ca au fost inmormanti Cleopatra si Marc Antoniu.

Arheologul sustine ca indiciile care arata ca macar una dintre mumii apartine uneia dintre personalitati sunt puternice. Astfel, in mormintele recent excavate au fost identificate, pe langa artefacte stravechi, 22 de monede cu efigia Cleopatrei precum si o masca mortuara a unui personaj ce seamana izbitor cu Marc Antoniu. Dupa aceasta descoperire, autoritatile locale au anuntat ca vor dubla efectivele personalului implicat in proiect si ca spera ca tentativa de identificare a celebrelor mumii sa fie una incununata de succes.

Sursa:Dominicantoday

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI