Home » D:News » Cum producem electricitate din ape uzate? Cu ajutorul bacteriilor

Cum producem electricitate din ape uzate? Cu ajutorul bacteriilor

Publicat: 06.08.2009
Cum producem electricitate din ape uzate? Cu ajutorul bacteriilor
Cercetatorii americani de la Universitatea din Massachusetts au selectionat tulpini de microorganisme care produc energie electrica.

Bacteriile Geobacter sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a realiza transferul de electroni, generand astfel curent electric. Nu ramanea decat ca savantii sa amplifice aceasta capacitate.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Massachusetts au reusit sa selectioneze o tulpina de Geobacter de opt ori mai eficienta decat cele obisnuite. Ei au introdus in mediul de crestere a bacteriilor anozi de grafit, au hranit microorganismele cu anumite saruri de acid acetic si apoi le-au administrat un “soc” electric cu un curent de 400 milivolti.

Ca rezultat al acestui regim de viata, cinci luni mai tarziu, bateriile astfel modificate erau capabile sa  transfere electroni de 8 ori mai eficient decat cele normale.

Pornind de aici, savantii se pot gandi deja la utilizarile noii tulpini: construirea unor baterii bacteriene sau tratarea apelor uzate, din care bacteriile ar putea extrage energia electrica necesara consumului local.

Sursa: Popular Science

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase