Home » D:News » Noul e-reader lansat de Sony “intelege” si scrisul de mana

Noul e-reader lansat de Sony “intelege” si scrisul de mana

Noul e-reader lansat de Sony  “intelege” si scrisul de mana
Publicat: 06.08.2009
Modelul PRS-600 Touch Edition a fost inzestrat de Sony cu o noua capacitate: poate inregistra si expedia un text scris de mana cu ajutorul unui stylus.

PRS-600 Touch Edition combina ecranul sensibil cu tehnologia e-ink, pentru a face textul cat mai lizibil si navigatia prin meniu mai usoara dar, in plus, poate functiona si ca un adevarat “carnetel de notite”:

Cand utilizatorul scrie de mana un text, cu ajutorul unui stylus, dispozitivul inregistreaza miscarile, calculeaza coordonatele punctelor de contact si le “traduce” in semne grafice care apar pe ecran datorita tehnologiei e-ink.

Aceasta tehnologie utilizeaza microparticule albe incarcate pozitiv si particule negre incarcate negativ, suspendate intr-un fluid incolor. La aplicarea unui camp electric pe ecran, particulele se deplaseaza in functie de sarcina electrica pe care o poarta, facand ca textul sa devina vizibil pe ecran.

Noul e-reader produs de Sony are un ecran cu diagonala de 15 cm si va costa 300 USD. Sony a  anuntat si lansarea unei versiuni de buzunar, numita Pocket Edition, cu ecran de 12,7 cm, la pretul de 200 USD.

Sursa: Popular Science

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase