Home » D:News » In SUA este la mare moda traficul cu fiere de urs

In SUA este la mare moda traficul cu fiere de urs

In SUA este la mare moda traficul cu fiere de urs
Publicat: 14.08.2009
Populatia sanatoasa si viguroasa de ursi negri din Statele Unite ale Americii este pandita de un nou pericol major. Acela al braconierilor care ucid ursii pentru a le recolta vezica biliara, organ ce se vinde la preturi exorbitante pe piata neagra din China, transmit doi politicieni americani care intentioneaza in acest sens sa reintroduca programul “Bear Protection Act”.

Raul M. Grijlava, senator democrat de Arizona, si John Cambell, senator republican de California, au lasat deoparte traditionala rivalitate politica care-i desparte pentru a ridica in discutie reintroducerea legii nationale pentru protejarea ursilor. Lege care a nu a trecut in anii 2000 si 2001 de Casa Alba.

Noul proiect de lege interzice cu desavarsire importul si exportul de organe si fluide corporale (in mod particular, fiere) care au apartinut oricarei specii de urs. In medicina traditionala chinezeasca se afla la mare cautrare toate partile componente din trupul unui urs. Dintre toate
acestea, insa, vezica biliara este cea mai pretuita, chinezii crezand si in pragul mileniului trei ca fierea ursilor poate vindeca cele mai grave sau fanteziste boli.

In China exista o piata neagra specializata pe comertul cu fiere de urs, ceea ce a dus la disparitia aproape totala a speciilor native, precum ursul negru tibetan sau ursul brun chinezesc. Autoritatile de la Beijing au interzis sub pedeapsa cu moartea orice vanatoare contra ursilor autohtoni, astfel incat dealerii de pe piata neagra si-au indreptat atentia spre colegii braconieri din Statele Unite. Pentru traficantii chinezi, SUA sunt o adevarata mina de aur, tinand cont de faptul ca pe intreg teritoriul american se vaneaza anual, in conditii strict legale, un numar de 50.000 de ursi negri, autoritatile americane banuind ca pe langa acest efectiv mai sunt braconati un surplus de circa 20.000 de ursi.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase