Home » D:News » Daca zombii ar exista, ar eradica intreaga omenire

Daca zombii ar exista, ar eradica intreaga omenire

Daca zombii ar exista, ar eradica intreaga omenire
Publicat: 20.08.2009
Este concluzia la care au ajuns matematicienii canadieni din cadrul Universitatii din Ottawa, dupa ce au calculat detaliat posibilitatea ca monstrii, intalniti pana acum doar in filme, sa devina o terifianta realitate.

Folosind modelele tip ale raspandirii unei pandemii, cercetatorii canadieni au ajuns la concluzia ca singura sansa de supravietuire a oamenilor intr-un asemenea atac ipotetic ar fi cea a unei lovituri imediate si extrem de agresive indreptata impotriva potentialului virus. Si, ca si cum nu era de ajuns, oamenii de stiinta si-au publicat studiul intr-o intreaga carte “Infectious Diseases Modelling Research Progress”, carte in care trateaza cu toata seriozitatea posibilitatea unui atac din partea „mortilor vii”.

In studiul intitulat „When Zombies Attack!”, matematicienii canadieni au ales modelul unor zombie lenti, identici cu cei din celebra productie hollywoodiana „Dawn of the dead”, structurand astfel umanitatea in trei grupe: zombie, oamenii neinfectati si cei „eliminati” – acei zombie care au fost ucisi prin decapitare. Concluzia? Nu ar avea niciun rost sa incercam sa ii vindecam pe cei infectati – cea mai buna solutie fiind aceea de a ii eradica.

Vi se pare ridicol? Joe Imad, unul dintre coautorii studiului, sustine ca nu este nimic deplasat in modelul ales de cercetatori si ca aceia care il vor aprofunda trebuie sa inteleaga ca totul nu este decat o modalitate de a sublinia pericolul ce pandeste umanitatea in cazul unei pandemii de proportii.
„Daca privim realist, mortii vii se comporta la fel ca orice boala infectioasa cu un potential ridicat de propagare. Modelul zombiilor poate fi acelasi cu cel al gripei aviare sau al celei porcine, cu anumite diferente, evident, dar totusi foarte apropiat”, sustine savantul canadian.

Sursa: DailyTelegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase