Home » D:News » A aparut gripa canina. Si se raspandeste…

A aparut gripa canina. Si se raspandeste…

Publicat: 26.08.2009
A aparut gripa canina. Si se raspandeste…
In S.U.A. un nou tip de virus cu potential mortal a inceput sa inspaimante iubitorii si crescatorii de caini din America.

Pana in prezent, virusul gripei canine,  denumit de cercetatori H3N8, a dus la moartea unui caine dintr-o canisa aflata in cadrul Virginia’s Fairfax County Animal Shelter, aceiasi cercetatorii fiind de parere ca virusul s-a raspandit deja in cel putin 4 alte state americane, precum Colorado, New York, New Jersey si Virginia.

In canisa respecitva a murit deja un ogar de tip whippet, iar 26 alti caini prezinta simptomele infestarii. Virusul gripei canine a fost identificat pentru prima data in anul 2004, dupa ce laboratorul Universitatii din Florida a analizat mostrele de fluide si tesut primide de la un alt ogar care murise in urma unei stranii afectiuni respiratorii.

Edward Dubovi, directorul centrului de virusologie din cadrul Cornell’s Animal Health Diagnostic Laboratory, declara ca virusul gripei canine nu este altceva decat o mutatie suferita de virusul gripei cabaline care a trecut de la cai la caini. Virusul este, in prezent, mult mai raspandit in randul cailor decat in cadrul cainilor.

Deoarece cainii intra in contact cu oamenii mult mai des dacat caii, exista un risc crescut de trecere a virusului H3N8 de la caini la oameni. Pana in prezent totusi, nu a fost inregistrat nici un caz al vreunui om infestat cu noua gripa canina.

Sursa: Discovery

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase