Home » D:News » Biologii rusi fac eforturi pentru salvarea antilopei Saiga

Biologii rusi fac eforturi pentru salvarea antilopei Saiga

Biologii rusi fac eforturi pentru salvarea antilopei Saiga
Publicat: 27.08.2009
In cadrul unui congres international desfasurat la Moscova, biologii din toate lumea s-au intalnit in scopul redactarii unui program de conservare care are ca scop salvarea de la extinctie a antilopelor Saiga din Rusia.

Cel de al 29-lea congres al International Union of Game Bilogists s-a desfasurat in Moscova in perioada 17-22 august 2009. Circa 350 de delegati din 40 de tari au luat parte la forumul de discutii, conform lui Vladimir Melnikov, presedintele congresului.

Purtatorul de cuvant al Comitetului UNESCO din cadrul programului “Omul si Biosfera” a declarat ca scaderea dramatica a numarului antilopelor Saiga din anul 1992 pana in prezent are drept cauza principala vanarea antilopelor pentru carnea acestora.
“Furtul si traficul de coarne de antilope Saiga a crescut in ultimii ani, odata cu ridicarea monopolului de stat in privinta comertului international cu coarne de animale”, declara in incheiere Valeri Nedorov.
Turmele de antilope Saiga au suferit pierderi dramatice in urma braconajului si a vanatorii pe scara larga. Conform ultimelor estimari, populatiile de Saiga din Rusia europeana ating un efectiv de doar 15 000-19 000 exemplare, comparativ cu 800 000 de antilope, cate traiau in jurul anului 1950.

Sursa: RiaNovosti.

CITESTE SI :

Antilopa Saiga (Saiga tatarica tatarica)

Cea mai rara antilopa din lume si-a triplat efectivele

TOP 10 cele mai importante animale disparute din Romania

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase