Home » D:News » La Belle Epoque in Bucuresti, un atelier cu istoricul Georgeta Filitti

La Belle Epoque in Bucuresti, un atelier cu istoricul Georgeta Filitti

La Belle Epoque in Bucuresti, un atelier cu istoricul Georgeta Filitti
Publicat: 31.08.2009
Fundatia Calea Victoriei va invita in data de 17 septembrie, de la ora 18:30, la o incursiune in atmosfera Bucurestiului din perioada La Belle Epoque.

Istoricul Georgeta Filitti ne va povesti despre cum era viata in Bucuresti in vremurile numite La Belle Epoque, perioada delimitata de la sfarsitul secolului XIX pina la primul razboi mondial. Vom povesti despre Casa Regala, regele Carol I,  politicieni, poeti, scriitori, oameni de teatru. De asemenea vom afla cum ne vedeau strainii care ne vizitau, care erau spectacolele vremii, care era moda purtata de bucuresteni, despre ce constructii se faceau, cum s-a sistematizat Dambovita, cum s-au facut pavaje, electrificarea si cum s-a desfasurat Jubileul de la 1906. Fresca vremii va fi completata cu un scurt portret al boierilor din acele vremuri, cu obiceiurile mahalagiilor si cu viata negustorilor la inceput de secol XX in capitala. Participantii pot pune intrebari legate de subiect si de cele prezentate la sfirsitul prelegerii.

Doamna Georgeta Filitti este doctor  in istorie, specialist in istoria moderna si contemporana a Romaniei. A fost cercetator stiintific la Institutul de istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Romane si consilier la Fundatia „Ion Ghica”. In prezent este cercetator principal I la Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc.  Interesata in mod special de istoria si cultura orasului Bucuresti, printre numeroasele publicatii mentionam: Calatorie in timp prin Bucuresti, Editura Dominor, Mileniul romanesc (coautor), Editura Litera International, Calatori straini despre tarile romane in sec. al XIX-lea. Serie noua, 1800-1840, 3 vol. (coautor si prefatator).  Detine o rubrica permanenta la „Magazin istoric” (din 2002) – Odinioara oamenii isi trimiteau scrisori si Romania acum 100 de ani.

Data: 17 sept., 18:30
Taxa: 30 ron – adulti /25 ron – elevi, studenti
Loc: Fundatia Calea Victoriei
Inscrieri la [email protected]

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase