Home » D:News » D-numbers: Stirile zilei in cifre

D-numbers: Stirile zilei in cifre

D-numbers: Stirile zilei in cifre
Publicat: 01.09.2009
Incendiul californian se inteteste. Au trecut 70 de ani de la declansarea celui de-al doilea Razboi Mondial in Polonia. Prima misiune indiana pe Luna a esuat. Britanicii se iau la tranta cu satelitii. Chrome creste incet dar sigur.

345
de kilometri patrati este aria afectata de uriasul incendiu care a cuprins statul american California.

70
de ani au trecut de la declansarea celui de-al doilea Razboi Mondial. Pentru a comemora evenimentul, Polonia organizeaza astazi o serie de manifestari, langa Gdansk, acolo unde navele germane au tras primul foc asupra fortului polonez. La ceremonie vor participa oficiali din Germania si Rusia si alte 18 tari.

10
luni, atat a avut perioada de viata misiunea indiana Chandrayaan-1, care a fost lansata pe 22 octombrie 2008. Primul satelit de observatie indian care urma sa efectueze diverse teste pe Luna a pierdut legatura cu agentia spatiala indiana pe 29 august, iar astazi oficialii agentiei au declarat misiunea incheiata. Proiectul Chandrayaan-1 a costat India 80 de milioane de dolari.

10
tone va avea un satelit britanic menit a actiona pe post de gardian orbital impotriva asteroizilor periculosi care ar putea intra in coliziune cu Pamantul. Dispozitivul care va folosi in mod ingenios forta gravitationala este dezvoltat de catre agentia spatiala EADS Astrium. In statisticile NASA exista 1068 de asteroizi potentiali periculosi pentru Terra.

3
% atat este procentul global al utilizatorilor de internet care folosesc Google Chrome. Desi, comparativ cu celalte browsere de navigat, Chrome are o rata de penetrare mica, pe viitor acest procent se va mari – astazi, gigantul Google tocmai a semnat un parteneriat strategic cu SONY prin care japonezii vor incorpora Chrome in computerele personale produse de ei.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase