Home » D:News » Cipul care ne va permite sa manevram electrocasnicele prin telepatie

Cipul care ne va permite sa manevram electrocasnicele prin telepatie

Cipul care ne va permite sa manevram electrocasnicele prin telepatie
Publicat: 03.09.2009
Oamenii de stiinta britanici au reusit sa creeze un cip care va functiona pe principiul telepatiei, permitandu-ne sa controlam de la distanta computerele, televizoarele si comutatoarele, doar prin puterea gandului.

Micul senzor, amplasat la suprafata scoartei cerebrale, va putea sa preia activitatea electrica a celulelor nervoase si sa o transmita printr-un semnal wireless catre un receiver. Cu ajutorul acestui semnal, am putea sa controlam cursorul de pe monitorul calculatorului sau sa operam cu aparate electronice.

Cipul este creatia doctorului Jon Spratley din Stevenage, care a reusit sa dezvolte un prototip in timp ce era doctorand in cadrul Universitatii Birmingham.

“Incercam sa ii ajutam pe oamenii care au probleme serioase de comunicare sau pe cei care sufera de handicap locomotor. Creatia noastra le-ar permite sa controleze un computer numai cu ajutorul gandurilor. Scopul final este ca acest sistem sa functioneze corect, pentru a servi oamenilor care au nevoie de el. Acesta este viitorul ”, declara Dr. Jon Spratley, in varsta de 28 de ani.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase