Home » D:News » Maimuta care a urinat pe presedintele Zambiei a fost evacuata

Maimuta care a urinat pe presedintele Zambiei a fost evacuata

Maimuta care a urinat pe presedintele Zambiei a fost evacuata
Publicat: 03.09.2009
Desi a parut amuzat de incidentul care a avut loc in urma cu circa trei luni, atunci cand o maimuta a urinat, in timpul unei conferinte de presa, chiar pe el, Rupiaf Banda, presedintele Zambiei, s-a razbunat si a cerut ca atat primata in cauza, cat si toate cele 200 de surate ale sale, sa fie evacuate din parcul prezidential.

Presedintele Rupiah a cerut ca toate maimutele sa fie mutate in gradina botanica Munda Wanga, din apropierea capitalei Lusaka. Mai in gluma, mai in serios, liderul african a propus ca neastamparatele primate sa fie mutate chiar la resedinta liderului opozitiei, dar si-a retras afirmatiile sustinand ca un astfel de incident nu poate decat sa ii aduca noroc.

Pana in prezent au fost capturate 61 de maimute, restul urmand a fi evacuate in saptamanile care urmeaza, au anuntat autoritatile. Acestea sustin ca masura nu este una abuziva, ca maimutele au fost prinse prin intermediul unor masuri cat se poate de umane si ca, oricum, in parcul prezidential vor ramane, in continuare, numeroase specii de pasari si antilope.

La 9 iunie, anul curent, in timpul unei conferinte de presa organizata de catre presedintele Rupiaf Banda, o maimuta a urinat pe costumul acestuia, chiar in momentul in care liderul se adresa ziaristilor.

 

Sursa: BBC

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase