Home » D:News » Mari zacaminte de petrol au fost descoperite sub Golful Mexic

Mari zacaminte de petrol au fost descoperite sub Golful Mexic

Mari zacaminte de petrol au fost descoperite sub Golful Mexic
Publicat: 03.09.2009
Compania petroliera BP a anuntat ca a descoperit existenta unui depozit urias de titei, aflat la o adancime de peste 10.000 de metri.

Cercetatorii in domeniu banuiau de multa vreme ca in Golful Mexic (America de Nord) ar mai putea exista si alte zacaminte de petrol in afara celor deja cunoscute si exploatate, dar abia acum tehnologia a permis descoperirea acestor depozite, aflate la mare adancime sub scoarta terestra.

Descoperirea a fost posibila datorita progreselor facute in domeniul construirii si exploatarii platformelor petroliere marine, precum si in domeniul prospectiunilor, cu ajutorul  echipamentelor computerizate si al imaginilor tridimensionale.

Descoperirea marelui zacamant nu a afectat, deocamdata, piata petrolului, deoarece vor mai trece ani inainte ca acest depozit sa poata fi exploatat in mod rentabil. Datorita adancimii mari la care se gaseste petrolul, precum si faptului ca acesta se afla la temperatura si presiune ridicate, extragerea necesitand echipamente speciale, compania BP nu l-ar putea extrage in mod profitabil decat daca pretul barilului de titei ar fi de cel putin 70 USD.

Pretul barilului de petrol este, in acest moment, de 68,97 USD.

Sursa: LiveScience

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase