Home » D:News » Misterele pestelui cu dinti de om

Misterele pestelui cu dinti de om

Publicat: 04.09.2009
A fost capturat de catre un pescar rus, in apropierea orasului Cheliabinsk, pescar care a fost atat de ingrozit la vederea monstrului cu dinti umani incat l-a abandonat, initial, pe plaja. Recuperat a doua zi, pestele a fost congelat si prezentat comunitatii stiintifice din Rusia, dar specialistii au ridicat neputinciosi din umeri. Nimeni nu stie carei specii ii apartine misteriosul animal.

Ihtiologii locali au presupus initial ca este vorba de un reprezentat al grupului Ictiobus, pesti care au facut subiectul cercetarilor de specialitate in anii ‘80, in Uniunea Sovietica. O analiza mai atenta a aratat insa ca exemplarul din imagine apartine unui alt grup. Un peste asemanator, cu o greutate de 6,5 kilograme, a fost capturat de curand si in Texas, acolo unde oamenii de stiinta au presupus ca este vorba de un pacu, o specie de piranha originara din America Latina. Chiar si asa, pestele era mult prea mare pentru a fi incadrat in acest grup.

O mutatie genetica este si ea exclusa, atata vreme cat, pentru a capata o astfel de infatisare, este nevoie de sute de ani. Pana la elucidarea misterului, specialistii nu pot face altceva decat sa ridice din umeri.

Sursa: Pravda

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase