Prima pagină D:News

Si totusi… exista zane?

Redactia Descopera.ro | 09.11.2009 | ● Vizualizări: 1309
Si totusi… exista zane?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Zburda in voie, la joasa altitudine prin gradinile oraselului britanic New Addington, mici zane stralucitoare cu aripi argintii ? Fotografia realizata in 2007 de Phyllis Bacon, o localnica in varsta de 55 de ani, pare sa pledeze in favoarea unei asemenea idei.

Singura dovada de care femeia dispune este aceasta poza, pe care a facut-o fara ca macar sa priveasca prin obiectiv. Conform spuselor sale, Phyllis a apasat pe declansatorul aparatului foto in timp ce dialoga in bucatarie cu rudele ei, orientandu-l in afara casei.
Uluita de ceea ce a observat atunci cand a privit fotografia, si-a petrecut luni intregi in incercarea de a gasi o explicatie rationala. Dar dupa ce a cautat pe internet informatii si poze ale diferitelor specii de fluturi, molii si gandaci care s-ar putea potrivi entitatii din imagine, a ramas debusolata.

"Cred ca trebuie sa fi fost o zana. Nimeni dintre cei carora le-am prezentat fotografia nu a putut veni cu o explicatie plauzibila referitoare la ceea ce ar putea reprezenta aceasta figura", sustine englezoaica. Imaginea aminteste intrucatva de zanele din Cottingley, fotografiate intr-o gradina din West Yorkshire in 1917. Pe atunci, Elsie Wright, in varsta de 16 ani si varul ei de zece ani Frances Griffiths, pretindeau ca au surprins imagini in care ei insisi se juca cu mici creaturi inaripate.

Numai dupa multe zeci de ani au recunoscut cei doi ca totul a fost doar un fals, iar figurinele ce pareau a fi niste zane erau pur si simplu decupaje din carti imobilizate cu piuneze in decor. Totusi, doamna Bacon insista ca fotografia sa, facuta cu doi ani in urma, nu implica niciun fel de manipulare. Sustine ca s-a temut sa o arate pentru foarte multa vreme tocmai pentru a nu fi considerata nebuna.
"Ca sa fiu cinstita, habar nu am ce este si sunt dispusa sa ascult sugestiile oricui. Dar pana cand cineva imi va putea spune ceva sigur, ma voi gandi ca este vorba despre o zana", a adaugat Phyllis.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI: