Prima pagină D:News

Descopera istoria Bucurestiului - pe Calea Victoriei, Bulevardul Magheru, Bulevardul Kiseleff si zona Ioanid

09.11.2009 | ● Vizualizări: 388
Descopera istoria Bucurestiului - pe Calea Victoriei, Bulevardul Magheru, Bulevardul Kiseleff si zona Ioanid     Fundatia Calea Victoriei , atelier, bucuresti, bulevard + zoom
Galerie foto (1)

Expeditiile culturale ale Fundatiei Calea Victoriei prin Bucurestiul vechi continua in luna septembrie cu traseele de simbata:

Descopera "Calea Victoriei" - 12 sept, 10:00, pe CaleaVictoriei

Calea Victoriei este una din cele mai vechi artere aleBucureştiului. Înainte de domnia lui Constantin Brâncoveanu, stradanu făcea parte din Bucureşti, numele ei era Drumul Braşovului şiera formată doar din segmentul dintre Cercul Militar şi PiaţaVictoriei. Aceasta strada reprezinta un adevarat muzeu in aerliber. Pe aceasta strada aristocratica putem gasi numeroase palate,muzee si monumente care marcheaza momentele esentiale din istoriaorasului.

Descopera Bulevardul Magheru - 19 sept, 10:00, pe Bd.MagheruBulevardele Balcescu si Magheru au reprezentat in interbelic unbulevard unic in Europa, prin modernitatea sa. Era strada careaducea cel mai mult cu arterele americane, cum era 5th Avenue.Cladirile inalte, geometrice, luau locul arhitecturii clasice,intr-un experiment arhitectonic rar intalnit in Europa. Calatorianoastra va porni din apropierea km 0 al orasului si se va terminain zona Observatorului Astronomic.

O plimbare la Sosea - 19 sept, 10:00, pe Sos.Kiseleff

Soseaua Kiseleff este strada pe care, la 8 februarie 1859, atrecut domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cand a intrat in Bucurestiiar in 10 mai 1866, tot aici, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen(Carol I) primeste, din partea primarului de atunci al Capitalei,Dumitru I. Bratianu, cheia orasului. La sfirsitul secolului 19 aicise organiza "bataia cu flori", o petrecere in scopuricaritabile.

Descopera Parcul Ioanid - 26 sept, 10:00, in zonaIoanid

Zona Ioanid si Bulevardul Dacia formeaza una dintre cele maifrumoase zone rezidentiale care pastreaza extrem de bine atmosferabucuresteana din La Belle Epoque dar si cea din perioadainterbelica. Casele din aceasta zona sunt monumente de arhitecturasi semne ale elegantei si bunastarii unor vremuri apuse. Povesteaunui librar numit Ioanid se leaga de aceasta zona dar si de unfoarte cochet si discret parc din Bucuresti, loc de intilnire sipromenada pentru inalta societate din sec XIX si prima parte a secXX.Pentru a participa la expeditii trebuie sa trimiti un mail lacontact@victoriei.ro si sa spui numele expeditiei la care vrei saparticipi. Cost pentru o expeditie: 30 ron - adulti / 25 ron -elevi, studenti Mai multe informatii la: www.victoriei.ro