Prima pagină D:News

Echipa Romaniei, pe locul 13 din 110 la Red Bull Dolomitenmann

Redactia Descopera.ro | 09.14.2009 | ● Vizualizări: 87
Echipa Romaniei, pe locul 13 din 110 la Red Bull Dolomitenmann     Red Bull, Red Bull Dolomitenmann, competitie, stafeta, Toma Coconea + zoom
Galerie foto (1)

Cea mai dificilă competitie pe echipe din lume, organizata in Muntii Dolomiti din zona Lienz, Austria, a ajuns la cea de-a 22-a editie.

110 echipe, 440 de sportivi, 50 de kilometri terestri, 3.000 de metri altitudine - acesta este, pe scurt, evenimentul Red Bull Dolomitenmann, competitia de stafeta de alergare, parapanta, caiac si mountain biking. Cursa dureaza aproximativ patru ore.

Sambata, 12 septembrie 2009, printre cele 110 echipe din intreaga lume s-a aflat si echipa Romaniei, formata din Tudor Oprea - mountain biking, Toma Coconea - parapanta, Ciprian Balanescu - alergare si Maks Franceskin - caiac.

Startul s-a dat in Piata Centrala din Lienz.

Alergatorul Ciprian Balanescu a trebuit sa acopere 1.700 de metri din traseu; el a urcat pe varful Kühbodentörl, la o altitudine de 2.441 de metri, unde a predat stafeta parapantistului Toma Coconea.

Toma a coborat aproximativ 200 de metri pe un platou de unde si-a putut lua zborul. De acolo, a trecut peste cele mai frumoase varfuri ale Dolomitilor, a aterizat intr-un punct intermediar, a mai coborat 500 de metri, pentru ca apoi sa aterizeze in orasul Leisach, unde a predat stafeta caiacistului Maks Franceskin.

Acesta a fost nevoit sa faca un slalom de 1 km impotriva curentilor raului Drau, dupa care s-a aventurat in apa involburata a raului Isel, pentru a-i preda stafeta mountain-biker-ului Tudor Oprea.

Ultimii 12 kilometri au fost parcursi de catre mountain-biker pe un traseu accidentat, de padure.

Intre cele 110 echipe participante, echipa Romaniei s-a clasat pe locul al 13-lea.

CITESTE SI:


ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI