Prima pagină D:News

Echipa Romaniei, pe locul 13 din 110 la Red Bull Dolomitenmann

09.14.2009 | ● Vizualizări: 240
Echipa Romaniei, pe locul 13 din 110 la Red Bull Dolomitenmann     Red Bull, Red Bull Dolomitenmann, competitie, stafeta, Toma Coconea + zoom
Galerie foto (1)

Cea mai dificilă competitie pe echipe din lume, organizata in Muntii Dolomiti din zona Lienz, Austria, a ajuns la cea de-a 22-a editie.

110 echipe, 440 de sportivi, 50 de kilometri terestri, 3.000 demetri altitudine - acesta este, pe scurt, evenimentul Red BullDolomitenmann, competitia de stafeta de alergare, parapanta, caiacsi mountain biking. Cursa dureaza aproximativ patru ore.

Sambata, 12 septembrie 2009, printre cele 110 echipe dinintreaga lume s-a aflat si echipa Romaniei, formata din Tudor Oprea- mountain biking, Toma Coconea - parapanta, Ciprian Balanescu -alergare si Maks Franceskin - caiac.

Startul s-a dat in Piata Centrala din Lienz.Alergatorul Ciprian Balanescu a trebuit sa acopere 1.700 demetri din traseu; el a urcat pe varful Kühbodentörl, la oaltitudine de 2.441 de metri, unde a predat stafeta parapantistuluiToma Coconea.

Toma a coborat aproximativ 200 de metri pe un platou de undesi-a putut lua zborul. De acolo, a trecut peste cele mai frumoasevarfuri ale Dolomitilor, a aterizat intr-un punct intermediar, amai coborat 500 de metri, pentru ca apoi sa aterizeze in orasulLeisach, unde a predat stafeta caiacistului Maks Franceskin.

Acesta a fost nevoit sa faca un slalom de 1 km impotrivacurentilor raului Drau, dupa care s-a aventurat in apa involburataa raului Isel, pentru a-i preda stafeta mountain-biker-ului TudorOprea.

Ultimii 12 kilometri au fost parcursi de catre mountain-biker peun traseu accidentat, de padure.

Intre cele 110 echipe participante, echipa Romaniei s-a clasatpe locul al 13-lea.

CITESTE SI: