Prima pagină D:News

Mafia italiana a provocat o catastrofa ecologica

09.16.2009 | ● Vizualizări: 275
Mafia italiana a provocat o catastrofa ecologica     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O epava a unei nave incarcate cu recipiente pline de substante toxice este investigata de autoritatile italiene ajutate de brigazi de scafandri, dupa ce anumite informatii sustin ca nava a fost scufundata intentionat de mafia italiana.

Un informator din randurile mafiei calabreze a declarat subprotectia anonimatului ca vasul scufundat face parte dintr-o seriede nave aruncate in aer in cadrul unei operatii de mare
anvergura intreprinsa de mafie, care doreste astfel sa eludezelegile care condamna aruncarea de substante toxice in mediulambiant. Vasul in cauza a fost scufundat la 30 km in apele din carescalda sud-vestul Italiei. Odata ce informatorul a declarat ca pevas sunt depozitate si substante radioactive, autoritatile de laRoma au decis trimiterea unui robot submarin care sa testezenivelul de radioactivitate din zona.
Fotografiile efectuate de robot in cala epavei prezinta numeroasebutoaie de culoare galbena pe care se poate observa sigla caresemnifica substantele radioactive. Un oficial al politiei de coastaitaliene a declarat la randul sau ca daca mostrele prelevate derobotul submarin se vor dovedi radioactive, autoritatile vorinvestiga alte 30 de epave ale unor nave banuite ca au fostscufundate din ordinul aceleiasi mafiii calabreze. ReprezentantiiGreenpeace Italia sunt de parere ca aceasta ar putea fi cea maigrava catastrofa ecologica cu care se confrunta Italia in ultimii50 de ani.

Sursa : BBCNewsCITESTE SI :

AFLA TOTUL DESPRE COMISARUL EUGEN ALIMANESCU - JUSTITIARULDE FIER DIN BUCURESTI, IN EPISODUL DE AZI AL MARATONULUI "DESCOPERASECRETELE MAFIEI"!