Prima pagină D:News

Mafia italiana a provocat o catastrofa ecologica

Redactia Descopera.ro | 09.16.2009 | ● Vizualizări: 294
Mafia italiana a provocat o catastrofa ecologica     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O epava a unei nave incarcate cu recipiente pline de substante toxice este investigata de autoritatile italiene ajutate de brigazi de scafandri, dupa ce anumite informatii sustin ca nava a fost scufundata intentionat de mafia italiana.

Un informator din randurile mafiei calabreze a declarat sub protectia anonimatului ca vasul scufundat face parte dintr-o serie de nave aruncate in aer in cadrul unei operatii de mare
anvergura intreprinsa de mafie, care doreste astfel sa eludeze legile care condamna aruncarea de substante toxice in mediul ambiant. Vasul in cauza a fost scufundat la 30 km in apele din care scalda sud-vestul Italiei. Odata ce informatorul a declarat ca pe vas sunt depozitate si substante radioactive, autoritatile de la Roma au decis trimiterea unui robot submarin care sa testeze nivelul de radioactivitate din zona.
Fotografiile efectuate de robot in cala epavei prezinta numeroase butoaie de culoare galbena pe care se poate observa sigla care semnifica substantele radioactive. Un oficial al politiei de coasta italiene a declarat la randul sau ca daca mostrele prelevate de robotul submarin se vor dovedi radioactive, autoritatile vor investiga alte 30 de epave ale unor nave banuite ca au fost scufundate din ordinul aceleiasi mafiii calabreze. Reprezentantii Greenpeace Italia sunt de parere ca aceasta ar putea fi cea mai grava catastrofa ecologica cu care se confrunta Italia in ultimii 50 de ani.

Sursa : BBCNewsCITESTE SI :

AFLA TOTUL DESPRE COMISARUL EUGEN ALIMANESCU - JUSTITIARUL DE FIER DIN BUCURESTI, IN EPISODUL DE AZI AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI