Prima pagină D:News

Vrei sa fii mai inteligent? Lectureaza texte lipsite de sens

09.17.2009 | ● Vizualizări: 684
no title     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Jocurile de perspicacitate nu sunt singura cale prin care o persoana poate deveni mai inteligenta in zilele noastre. Se para ca si citindu-l pe Kafka ne putem incorda muschii cerebrali.

Intr-un studiu recent, coordonat de Universitatea din ColumbiaBritanica, cercetatorii le-au cerut unor voluntari sa citeascaversiunea rezumata a povestii lipsite de sens a lui Kafka, "Undoctor de tara". Un alt grup de participanti la experiment a citito versiune rescrisa a povestii astfel incat evenimentele sa capetemai mult sens. Dupa lecturare, voluntarii au fost supusi unui testde gramatica prin care li s-a cerut sa identifice structuralegaturilor dintre literele textului - iar aceia care au cititprima poveste au inregistrat, in marea lor majoritate, un scor mairidicat.

Cercetatorii au conchis ca aceste rezultate indica faptul caatunci cand o persoana este expusa circumstantelor neobisnuite, eaeste motivata sa invete noi tipare. Expunerea la suprarealismul din"Un doctor de tara" a lui Kafka sau la "Catifea albastra" a luiLynch angajeaza mecanisele cognitive intr-o miscare ce trecedincolo de functiile de invatare implicite.

Sursa: DiscovermagazineCITESTE SI:

AFLA TOTUL DESPRE CRIMA ORGANIZATA DIN ROMANIA, INURMATORUL EPISOD AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELEMAFIEI"!

Tag-uri: inteligenta | Kafka | studiu