Prima pagină D:News

Vrei sa fii mai inteligent? Lectureaza texte lipsite de sens

Redactia Descopera.ro | 09.17.2009 | ● Vizualizări: 682
no title     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Jocurile de perspicacitate nu sunt singura cale prin care o persoana poate deveni mai inteligenta in zilele noastre. Se para ca si citindu-l pe Kafka ne putem incorda muschii cerebrali.

Intr-un studiu recent, coordonat de Universitatea din Columbia Britanica, cercetatorii le-au cerut unor voluntari sa citeasca versiunea rezumata a povestii lipsite de sens a lui Kafka, "Un doctor de tara". Un alt grup de participanti la experiment a citit o versiune rescrisa a povestii astfel incat evenimentele sa capete mai mult sens. Dupa lecturare, voluntarii au fost supusi unui test de gramatica prin care li s-a cerut sa identifice structura legaturilor dintre literele textului - iar aceia care au citit prima poveste au inregistrat, in marea lor majoritate, un scor mai ridicat.

Cercetatorii au conchis ca aceste rezultate indica faptul ca atunci cand o persoana este expusa circumstantelor neobisnuite, ea este motivata sa invete noi tipare. Expunerea la suprarealismul din "Un doctor de tara" a lui Kafka sau la "Catifea albastra" a lui Lynch angajeaza mecanisele cognitive intr-o miscare ce trece dincolo de functiile de invatare implicite.

Sursa: DiscovermagazineCITESTE SI:

AFLA TOTUL DESPRE CRIMA ORGANIZATA DIN ROMANIA, IN URMATORUL EPISOD AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!

Tag-uri: inteligenta | Kafka | studiu