Prima pagină D:News

Cat de frumoasa este Calea Lactee?

09.17.2009 | ● Vizualizări: 343
Cat de frumoasa este Calea Lactee?     calea lactee, camera foto, nikon D3, fotografie + zoom
Galerie foto (1)

Putem surprinde dintr-o singura privire intreaga Cale Lactee in aceasta imagine panoramica realizata cu nemasurata truda si rabdare de fotografii francezi Serge Brunier si Frederic Tapissier.

Lucrand numai pe intuneric, de pe dealurile secetoase din Chile, cu o camera foto digitala Nikon D3, cei doi fotografi de origine franceza au imbinat si au suprapus 1200 fotografii ale cerului noptii in compozitul ce poate fi observat un pic mai sus. In timp ce majoritatea imaginilor uluitoare ale spatiului provin de la telescoape uriase sau chiar de la Hubble, Brunier si Tapissier au vrut sa obtina fotografii ale cosmosului mai aproape de experienta umana comuna a iesitului afara si privirii cerului.

"Am vrut sa arat un cer la care toata lumea se poate raporta - cu miile sale de stele, constelatii, cu nume familiare inca din copilarie si cu miturile sale impartasite de toate civilizatiile inca din vremea in care Homo a devenit Sapiens. Ca atare, imaginea a fost realizata asa cum o vede omul, cu o camera digitala conventionala sub cerurile intunecate ale Desertului Atacama si La Palma", a declarat fotograful. Fiecare expunere a durat sase minute iar proiectul s-a extins pe mai multe luni. O versiune mult mai mare, ce poate fi marita, a fotografiei, disponibila gratie European Southern Observatory, le permite tuturor utilizatorilor sa viziteze orice portiune de galaxie, la detalii impresionante.

Sursa: WiredCITESTE SI:


AFLA TOTUL DESPRE CRIMA ORGANIZATA DIN ROMANIA, IN URMATORUL EPISOD AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!